PO RUSSKIPOLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKYBRNO A OKOLÍ ZNOJEMSKO A PODYJÍ SLOVÁCKO PÁLAVA A LEDNICKO-VALTICKÝ AREÁL MORAVSKÝ KRAS A OKOLÍ BRNO A OKOLÍ ČESKÁ REPUBLIKA HLAVNÍ STRANA OKRES BLANSKO OKRES VYŠKOV OKRES BRNO-MĚSTO OKES BRNO-VENKOV OKRES HODONÍN OKRES BŘECLAV OKRES ZNOJMO ČESKÁ REPUBLIKA
Pondělí 11.08.2025
VYHLEDÁVÁNÍ
  Vyhledávací centrum
Jihomoravský REJSTŘÍK
ZÁKLADNÍ INFORMACE
  Jihomoravský kraj
Jihomoravská NEJ
Města a obce
Euroregiony
Mikroregiony a sdružení
Turistické regiony
Pohádkové regiony
AKTUALITY A AKCE
  Aktuality a zprávy
Kalendář akcí v kraji
Folklorní akce a festivaly
Turistické akce
Veletrhy a výstavy
Kongresy a konference
LÁZEŇSTVÍ
  Lázeňská zařízení
Zdravotní pojištění
TURISTIKA A VOLNÝ ČAS
  Informační služby
Průvodcovské služby
Kultura a zábava
Hrady a zámky
Památky a architektura
Klub českých turistů
Sport a relaxace
Pěší turistika
Cykloturistka
Vodní turistika a sporty
Zimní sporty
Agroturistika
Vinařská turistika
Sdružení a spolky
Cestovní kanceláře
FOLKLÓR A TRADICE
  Folklorní sdružení
Folklorní soubory
Folklorní festivaly
Lidové tradice a zvyky
Lidová řemesla a výrobky
PŘÍRODA A JEJÍ OCHRANA
  Hory a pohoří
Vodní toky a plochy
Chráněná krajinná území
Naučné stezky
UBYTOVÁNÍ A STRAVOVÁNÍ
  Autokemp, kemp, tábořiště
Hotely, motoresty
Penziony
Chaty a chalupy
Rekreační areály
Další ubytování
Restaurace
Příjemné posezení
Další stravování
Gastronomické speciality
OBCHOD A SLUZBY
  Služby motoristům
Služby
Obchod
Nákupní centra
PODPORA PODNIKÁNÍ
  Investiční příležitosti
Výstavy a výstaviště
Kongresová centra
Finanční sektor a pojištění
Nemovitosti k prodeji
Průmyslová výroba
Potravinářská výroba

Roláda z mletého masa s hráškem a salámem [ Specialita k jídlu ]

Z velikonočních receptů

Roláda z mletého masa s hráškem a salámem

1kg mletého vepřového masa, sůl, pepř, 3 lžíce solamylu, asi 2 dcl mléka, 1 menší cibule, tuk na vymazání pekáče

Náplň:
3 vejce, pepř a sůl na ochucení, 1 lžička oleje, 1 lžíce hrášku, 200g měkkého salámu nebo šunky, sekaná petrželka

Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme solamyl a za postupného přilévání mléka všechno dobře promícháme. Směs dáme přes noc do ledničky. Druhý den s ní vytvoříme na mokrém vále obdélníkový plát, poklademe vejci usmaženými na tuku, která jsme osolili a opepřili, posypeme hráškem a nudličkami salámu. Ochutíme usekanou petrželkou a opatrně svineme. Roládu dáme do pekáče vymyzeného tukem a obložíme cibulí nakrájenou na kolečka. Pečeme v předehřáté troubě za občasného přelití horkou vodou doměkka. Podáváme s brambory a s dušeným špenátem.

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY

UMÍSTĚNÍ


Typ záznamu: Specialita k jídlu
AKTUALIZACE: uživatel č. 685 org. 56, 09.04.2004 v 09:48 hodin
Copyright 1998-2025 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®
FOLKLORNÍ AKCE A FESTIVALY
TURISTIKA