PO RUSSKIPOLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKYBRNO A OKOLÍ ZNOJEMSKO A PODYJÍ SLOVÁCKO PÁLAVA A LEDNICKO-VALTICKÝ AREÁL MORAVSKÝ KRAS A OKOLÍ BRNO A OKOLÍ ČESKÁ REPUBLIKA HLAVNÍ STRANA OKRES BLANSKO OKRES VYŠKOV OKRES BRNO-MĚSTO OKES BRNO-VENKOV OKRES HODONÍN OKRES BŘECLAV OKRES ZNOJMO ČESKÁ REPUBLIKA
Úterý 19.03.2024
VYHLEDÁVÁNÍ
  Vyhledávací centrum
Jihomoravský REJSTŘÍK
ZÁKLADNÍ INFORMACE
  Jihomoravský kraj
Jihomoravská NEJ
Města a obce
Euroregiony
Mikroregiony a sdružení
Turistické regiony
Pohádkové regiony
AKTUALITY A AKCE
  Aktuality a zprávy
Kalendář akcí v kraji
Folklorní akce a festivaly
Turistické akce
Veletrhy a výstavy
Kongresy a konference
LÁZEŇSTVÍ
  Lázeňská zařízení
Zdravotní pojištění
TURISTIKA A VOLNÝ ČAS
  Informační služby
Průvodcovské služby
Kultura a zábava
Hrady a zámky
Památky a architektura
Klub českých turistů
Sport a relaxace
Pěší turistika
Cykloturistka
Vodní turistika a sporty
Zimní sporty
Agroturistika
Vinařská turistika
Sdružení a spolky
Cestovní kanceláře
FOLKLÓR A TRADICE
  Folklorní sdružení
Folklorní soubory
Folklorní festivaly
Lidové tradice a zvyky
Lidová řemesla a výrobky
PŘÍRODA A JEJÍ OCHRANA
  Hory a pohoří
Vodní toky a plochy
Chráněná krajinná území
Naučné stezky
UBYTOVÁNÍ A STRAVOVÁNÍ
  Autokemp, kemp, tábořiště
Hotely, motoresty
Penziony
Chaty a chalupy
Rekreační areály
Další ubytování
Restaurace
Příjemné posezení
Další stravování
Gastronomické speciality
OBCHOD A SLUZBY
  Služby motoristům
Služby
Obchod
Nákupní centra
PODPORA PODNIKÁNÍ
  Investiční příležitosti
Výstavy a výstaviště
Kongresová centra
Finanční sektor a pojištění
Nemovitosti k prodeji
Průmyslová výroba
Potravinářská výroba

Soutěž ve zpěvu lidových písní ROKYCANY 2020

Začátek akce: 21.03.2020 (so)
Předpokládaný konec: 21.03.2020 (so)
Druh akce: Folklor
Místo konání: Rokycany: Sluníčko, dětský taneční soubor
Soutěž ve zpěvu lidových písní V sobotu 21. března 2020 proběhne v Rokycanech v prostorách základní umělecké školy 29. ročník soutěže ve zpěvu lidových písní. Soutěž je zároveň regionální postupovou přehlídkou Plzeňského kraje do zemského a národního finále soutěže Český zpěváček – Děti a píseň (Jablonec nad Nisou 23.5., Brno září 2020).

Přihlásit se mohou děti se vztahem ke zpěvu a k lidovým písním. Do porot v jednotlivých kategoriích zasednou zkušení muzikanti a zpěváci.

Všechny děti přednesou povinnou píseň a capella předepsanou v jednotlivých kategoriích a jednu lidovou píseň dle vlastního výběru s doprovodem hudebního nástroje nebo kapely.

Propozice soutěže a povinné písničky jsou k dispozici v rokycanském domě dětí a mládeže, v základní umělecké škole nebo v dalších informacích níže:
http://www.rokyti.cz/aktuality/pisen2020/

Na již tradičním koncertu vítězů se od 16 hodin v sále ZUŠ vedle oceněných dětí představí i členové poroty spolu s muzikami souboru Rokytka.
Akci pořádá Klub tanečních souborů Rokytka Rokycany ve spolupráci ze Základní uměleckou školou Rokycany, s podporou Ministerstva kultury ČR, Plzeňského kraje a města Rokycany.

I:
Jana Frühaufová
mobil: +420 732 919 244
e-mail: jana.fruhaufova@post.cz
web: www.rokyti.cz
337 01 Rokycany



Vážení přátelé, zveme Vás na 29. ročník Soutěže ve zpěvu lidových písní „ROKYCANY 2020“,který se koná v sobotu 21. března 2020 v prostorách Základní umělecké školy v Rokycanech. Soutěž je zároveň regionální postupovou přehlídkou Plzeňského kraje do zemského a národního finále soutěže Zpěváček –Děti a píseň (Jablonec nad Nisou 23.5., Brno září 2020).
Poslání soutěžePodpořit vztah dětí a mladých lidí k české lidové písni a umožnit jim setkání a porovnání s našimi předními lidovými zpěváky, muzikanty a soubory.
Podmínky soutěže
Každý účastník si připraví: jednu libovolnou lidovou píseň bez doprovodu nebo s doprovodem hudebního nástroje, skupiny nástrojů, či lidové muziky. Jednu povinnou píseň bez doprovodu (!) předepsanou dle věkové kategorie vakékoliv vhodné tónině
Soutěžit se bude v těchto kategoriích:
1. kat. narození v roce 2012 a později
2. kat. narození v letech 2010 až 2011
3. kat. narození v letech 2007 až 2009
4. kat. narození v roce 2006 a dříve
Soutěžící oznámí svoji účast přihláškou, kterou zašlou poštou či emailem nejpozději do 13.března 2020 na adresu: Klub tanečních souborů Rokytka DDM, Čechova 1155/II 337 01 Rokycany,
email: rokytkarokycany@seznam.cz
Organizace a průběh soutěže
Vyhlašovatelem a organizátorem je Klub tanečních souborů Rokytka, z.s., ve spolupráci se Základní uměleckou školou Rokycany, s podporou Ministerstva kultury ČR, Plzeňského kraje a Města Rokycany. Soutěž proběhne v prostorách Základní umělecké školy v Rokycanech (budova naproti nádraží ČD). Při vlastní soutěži z prostorových důvodů upřednostňujeme jeden oprovod každého soutěžícího (učitel, rodič). Další diváky rádi přivítáme na podvečerním koncertu vítězů a jejich hostů od 16 hodin ve velkém sále ZUŠ. Děkujeme Vám za pochopení.
Předpokládaný časový rozvrh 12.00 -13.00 hodin zápis soutěžících, 13.00 -15.00 hodin vlastní soutěž, 16.00 -17.30 hodin koncert vítězů a hostů. Koncert vítězů a jejich hostů se uskuteční od 16 hodin v sále ZUŠ v Rokycanech. Všichni soutěžící společně přednesou povinnou píseň podle kategorií. Účast všech zpěváků je žádoucí a rodičů a přátel vítaná. V soutěži se hodnotí vhodný výběr písní, odpovídající věku a technickým možnostem soutěžícího, provedení a přirozenost projevu, při postupu soutěžících do zemského a národního kola je kladen důraz na stylovou interpretaci lidové písně z plzeňského regionu.
Všichni účastníci soutěže obdrží pamětní list. Na návrh odborných porot budou navíc uděleny diplomy a věcné ceny. Podle doporučení kolegia poroty budou za Plzeňský kraj delegováni finalisté do zemské soutěžní přehlídky, která proběhne 23.května 2020 v Jablonci nad Nisou. Postoupit mohou zpěváci narození v letech 2005–2010. Termín výběrového galakoncertu soutěže Zpěváček –Děti a píseň ve Strážnicije 27.června, národní přehlídka nejlepších zpěváků se bude konat v září v Brně.

Informace
Jana Frühaufová, tel.: 732919 244, email: jana.fruhaufova@post.cz(organizace soutěže)
Zdeněk Vejvoda, tel.: 604862090, email: vejvoda.z@tiscali.cz(dramaturgie soutěže a koncertu)
Základní informace: Sluníčko, dětský taneční soubor
Další informace:http://www.rokyti.cz/aktuality/pisen2020/
Autor:Hana Wernerová (Folklorní sdružení ČR)
e-mail: wernerova@fos.cz
organizace: č. 56
Aktualizace:26.01.2020 v 18:13 hodin

VYHLEDÁVÁNÍ V DATABANCE AKCÍ

Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®
FOLKLORNÍ AKCE A FESTIVALY
TURISTIKA